torstai 5. maaliskuuta 2015

Sisällä olevaa kauneutta etsimässä


Hiljasta on pidellyt täällä blogirintamalla, mutta tunnepuolella on ollut sitäkin vilkkaampaa.

Kapuan lisäksi elämään mahtuu paljon muutakin ja tällä hetkellä on menossa tädin kuolinpesän asioiden hoitaminen ja asunnon tyhjennys.

















Ja voi mitä tunteita tämä kaikki on minussa herättänyt. Mitä ihmeellisempiä ja odottamattomampia asioita putkahtaa sisältäni pintaan. Olen päässyt katsomaan asioita, joita on tullut vuosikymmenien ajan tungettua syvälle piiloon ja turvaan. Vanhoja haavoja on tullut revittyä auki eikä sellainen ole koskaan ihan kivutonta. Mutta kiitollinen olen tästä kaikesta - kiitollinen olen kaikille "ihmispeileilleni", jotka auttavat minua näkemään sisälläni olevan tuskan.

Olemme kaikki sisimmiltämme hyviä - sisään varastoidut tunnemöykyt ja parantumattomat haavat vain estävät ajoittain hyvyyden ja kauneuden esiinmarssin. Ja ajoittain parantumattomat haavat pirskottavat myös pahaa verta ulospäin :).

Jokainen meistä on kuitenkin ainutlaatuinen ja arvokas ja voimme nähdä jokaisen sisällä olevan kauneuden, kun vain raotamme edessä olevaa tuskan- ja pelonverhoa. Sitä sisällä olevaa kauneutta olen täällä etsimässä ja vahvistamassa niin itsessäni kuin muissa. Ja onnekseni voin sanoa, että monet kerrat olen sen kauneuden jo päässyt näkemään <3.

Tämän kaiken oman tunnehässäkän keskellä tuli telkkarista myös Armanin dokumentti Boliviasta. Sen jälkeen omat murheet tuntuivat hetkellisesti taas melko mitättömiltä.

Regina myy äitinsä apuna sipuleita torilla joka päivä.

Kuva: Plan








Elias on perheensä pääelättäjä, vaikka on vasta 15-vuotias.

Kuva: Plan






Meillä täällä Suomessa on moni asia hyvin. Meillä lapset saavat olla lapsia ja käydä koulua. Meillä tytöt ovat yhtä arvokkaita kuin pojat. Meillä tytöt saavat valita puolisonsa ja päättää milloin ovat valmiita perustamaan perheen. Meidän vanhempien ei tarvitse pelätä, että joku vie lapsemme ja myy seksiorjaksi.

Dokumentin katsominen ei ollut joka hetki helppoa, mutta lohduttavaa oli nähdä, että meidän avullamme ja teoillamme on merkitystä. Dokumentissa näkyi toivo paremmasta huomisesta.


Jos et ehtinyt katsoa Arman ja aymara-lapset -tv-dokumenttia, ohjelman voi katsoa verkossa vielä reilun viikon ajan.

Uusintana dokumentti esitetään JIM-kanavalla la 7.3. klo 22 ja su 8.3. klo 18.05.

http://www.ruutu.fi/ohjelmat/arman-ja-ayamara-lapset/432872

Kuva: Plan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti