lauantai 23. toukokuuta 2015

Villillä ruokakurssilla


Tänään vietin päivän Järvenpäässä, Villiruokakurssilla. Ihana ilma, ihana luonto, uusia villiyrttituttavuuksia, kokkausta ja ruokailua puutarhassa, vihermehua, villiyrttisalaattia, nokkos-kuusenkerkkä-pestoa, maitohorsma"parsaa", peltokanankaali-pastaa ja jälkkäripirtelö voikukista. Ja kaikki oli ihan uskomattoman herkullista. Tai no, se vihermehu oli mulle ehkä vähän liian tymäkkää :).

Villiyrttien ja niistä valmistettavien ruokien saloihin meidät johdatti Jouni Toivanen ja Heikki Ruusunen. Ihanat vetäjät :).

Ensikosketuksen villiyrtteihin sain viime keväänä, Raija ja Jouko Kivimetsän kurssilla. Ja oon mä kyl tainnu vähän villiintyä noihin luonnon vihreisiin herkkuihin. Päivä on ihana alottaa keräämällä vihreät rikastuttajat aamupirtelön joukkoon. Siinä mieli lepää ja keho kiittää.

Jounin ja Heikin kurssilta lähdin hakemaan uusia kasvituttavuuksia ja vinkkejä miten niitä voisi paremmin hyödyntää keittiössä. Ja sain mitä tilasin :). Löytyi monta uutta kasvia, jotka olin jo bongannut omalta pihalta, mutta en ollut uskaltanut kerätä. Ja se ruokapuoli - huh huh mitä makuelämyksiä. Voiskohan olla mahdollista, että innostuisin pikkasen tosta ruuanlaitosta näitten villiyrttien avulla. Peltokanankaali-pastaa vois perheelle joku päivä vaikka tarjota.

Joka kerta kun lähden luonnon helmaan, oon kyllä yhtä mykistyny äitimaan tarjoamista rikkauksista. Tunnistan vasta pienen murto-osan kaikesta tarjonnasta ja niiden käyttö meidän keittiössä on vasta lasten kengissä, mutta onpa ihanaa, että meillä on edelläkävijöitä, jotka jakavat auliisti tietojaan kursseilla ja kirjojen sivuilla. Kiitos Jouni ja Heikki!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti